Titta. Tjäna. Lära.

Titta. Tjäna. Lära.

Vi erbjuder ett presenkort värt 300 SEK från GoGift.se till alla som deltar i vår VR datainsamling. Du får prova lite cool teknik och samtidigt hjälper du oss att se till att tekniken blir mer inkluderande för alla människor.

Vi erbjuder ett presenkort värt 300 SEK från GoGift.se till alla som deltar i vår VR datainsamling. Du får prova lite cool teknik och samtidigt hjälper du oss att se till att tekniken blir mer inkluderande för alla människor.

Vem kan delta?

Vi letar efter personer i åldrarna 18 till 60. Det spelar ingen roll hur bra din syn är, om du har glasögon, kontaktlinser eller om du har genomgått korrigeringslaserkirurgi.

Varför ska du delta?

Eye tracking hjälper människor att interagera med maskiner på ett sätt som känns naturligt. Det låter dig styra enheter bara genom att titta på dem – en livsförändrande upplevelse för många. Vi behöver människor som dig för att utveckla våra algoritmer så att vi kan framtidssäkra vår teknik och se till att våra produkter förblir inkluderande för alla människor i samhället.

När kan du delta?

Datainsamlingen äger rum mellan juli och augusti 2021.

Vad du kan förvänta dig

Vad du kan förvänta dig

Du tar 30-minuters testet vid vårt huvudkontor i Danderyd, Stockholm (eller på en annan plats i Stockholm). Du kommer att använda ett speciellt Tobii VR-headset och våra instruktörer kommer att vara där för att guida dig genom proceduren.

Först kalibrerar vi enheten för dina ögon och sedan kör vi datainsamlingssekvenserna.

Allt du behöver göra är att sitta stilla och följa punkten när den rör sig runt skärmen.

Hur du deltar

document icon
1) Anmäl dig genom formuläret
mail icon
2) Vi skickar ett samtyckeformulär och en bokningslänk via e-post
7 days icon
3) Boka en tid som passar dig
location icon
4) Kom till något av våra kontor
eye icon
5) Samla in data
Tobiis kontor i Danderyd

Karlsrovägen 2D
S-182 53 Danderyd

blickpunkt-illustration-tobii.tech

Hur använder vi data från insamlingen?

Hur använder vi data från insamlingen?

Eye tracking data ger unik insikt i mänskligt beteende, vilket digitaliserar hur människor interagerar med maskiner och apparater. Många av våra kunder och partners har gjort fantastiska produkter baserat på denna teknik, inklusive:

 • Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) apparater, underlättar för en person med kommunikationssvårigheter att kommunicerar mer effektivt, i större omfattning, med fler personer och/eller fler miljöer.
 • Snabb och opartisk bedömning av läsförmåga.
 • Detektion och behandling av skelning (ett tillstånd som drabbar cirka 4 miljoner barn varje år).
 • Undersökning av traumatisk hjärnskada, uppmärksamhetsbrister och neurodegenerativa sjukdomar, såsom Parkinsons.
 • Kognitiv belastningsbedömning och dåsighet upptäckt i t ex ett fordon. 

FAQ

Vår teknik fungerar för de flesta, men i vissa fall där den inte fungerar, är det intressanta för oss eftersom ju fler av dessa fall vi kan lösa, desto mer inkluderande blir vår teknik. Men för att göra det möjligt för vår teknik att lära sig måste den veta mycket mer om data. Aspekter som påverkar hur vår teknik fungerar inkluderar den ljusstyrkan på dina ögon jämfört med din pupils färg, detaljer om vilken typ av synkorrigering du kan ha, formen på dina ögonlock och om du har tunga ögonfransar. Hudton kan ha en inverkan eftersom ögonspårning beräknar mätvärden med reflekterat ljus, vilket varierar beroende på om du är ljus, medium eller mörkhudad.

Din säkerhet är vår prioritet. Vi följer de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Våra operatörer bär masker, utrustning och ytor desinficeras mellan deltagarna, testrummen är väl ventilerade och endast ett minimum av vår personal finns på kontoret samtidigt.

Absolut! Testet och våra kontor är öppen för alla som önskar vilja delta.

För att säkerställa en representativ statistisk fördelning av befolkningen, tar vi endast en uppsättning mätning per person. Du kan delta i olika typer av datainsamlingar, men bara en gång per kampanj. Vi kan kontakta dig i framtiden när vi behöver samla in data för att testa olika tekniker.

I det här testet söker vi endast dig som är 18-60 år gammal.

Absolut. Eye tracker använder kameror och nära infrarött ljus (vilket är praktiskt taget osynligt för det mänskliga ögat). Infrarött ljus finns runt omkring dig, i solljus liksom andra källor för vardagsbelysning och det är ofarligt.

Osannolikt – även om du tidigare har upplevt rörelsesjuka med virtuell verklighet (Virtual Reality, VR). VR-sjukdom orsakas vanligtvis av förseningen i grafisk bearbetning av mycket intensivt innehåll. Vårt efterprövningstest är väldigt enkelt och orsakar inte de typer av symtom som vanligtvis associeras med VR-applikationer.

Tobii hanterar data i enlighet med General Data Protection Regulation (GPDR), som innehåller strikta regler för hur personuppgifter hanteras och lagras, inklusive din rätt att glömmas bort. Tobii använder datainsamlingen för att träna och utveckla våra algoritmer och teknik i syfte att förbättra våra produkter och tjänster. Personuppgifter behandlas inte för något annat syfte. Personuppgifter kan delas inom Tobii AB och med andra företag i samma företagsgrupp som Tobii, men aldrig till någon annan (vi kan instruera tredje part att behandla personuppgifterna för våra räkning i enlighet med våra instruktioner). Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagar och respekterar din integritet. Se vår integritetspolicy här.

Nyfiken på vad vi gör på Tobii?

Kort fakta om Tobii

 • Grundat 2001
 • 1 200 anställda
 • Omsättning: 1 501 MSEK (2019)
 • Noterat på Nasdaq Stockholm (TOBII)
 • Kontor i Sverige (huvudkontor), USA, Kina, Japan, Tyskland, Storbritannien, Norge, Ukraina, Taiwan och Sydkorea
 • Nr 5 – i ranking av Sveriges mest uppskattade arbetsgivare (Universum 2019) och vid kontoret i Pittsburgh, USA, är Tobii rankad som en av de bästa arbetsgivarna av Pittsburgh Post-Gazette (2016-2019).
 • Polhemspriset 2015 för eyetracking

Läs artiklar om eye tracking på vår blogg (engelska)

Advanced validation of driver monitoring systems — meet us at IMS Tech 2022

Tobii will be at IMS Tech 2022 where our automotive experts will talk about advanced validation of driver monitoring systems — come join us!

Read more

A gaze expression experiment with MetaHuman — enabling more expressive photorealistic avatars

This blog shares an experiment enabling gaze expressions for the metaverse ready avatars powered by MetaHuman and Tobii eye tracking.

Read more

Eyes on GDC 2022

Meet up with Tobii at GDC 2022, where our three gaming experts — Pontus, Thomas, and Sigrid — are on hand to talk about eye tracking, head tracking, and all things gaming.

Read more

Copyright © Tobii

All rights reserved • Privacy Policy
Hi! We have optimized our site to make the most of new web features. For the best experience, please use a modern web browser.